Geld Lenen zonder BKR toetsing

5 Punten Waar je op moet Letten bij Geld Lenen

5 Punten Waar je op moet Letten bij Geld Lenen

Bij het afsluiten van een lening, groot of klein is het belangrijk dat je op een aantal punten goed let! Vaak hebben aanbieders Algemene Voorwaarden, belangrijk is dat je die goed doorleest zodat je gelijk ziet of het gaat om een betrouwbare krediet verlener. Natuurlijk moet je op meer dingen letten Wij hebben 5 belangrijke punten voor je op een rijtje gezet:

1. Laat je niet onder druk zetten

Een lening afsluiten is niet zomaar wat. Je gaat een overeenkomst aan, stop jezelf in de schulden. Voordat je dat doet, moet je er goed over nadenken. Kan je het geleende bedrag wel terug betalen? Ze zeggen niet voor niks “Geld Lenen kost Geld”. Je betaald rente, vaak is die rente erg hoog. Denk er dus goed over na en slaap er eens een nachtje over. Laat je vooral niet onder druk zetten en teken niet zomaar een contract.

2. Heeft de kredietverlener een vergunning?

De krediet verlener moet een vergunning hebben van de AFM of DNB. Dat is in Nederland een verplichting. Als je aanbieder of kredietverlener geen vergunning heeft is hij niet gemachtigd om jou geld te lenen. Is er geen vergunning aanwezig? Niet in zee gaan met deze kredietverstrekker!

3. Adviseur voor de deur?

Staat er ongevraagd ineens een adviseur bij je voor de deur? Dat mag dus niet. Vaak wordt dit aangeboden als extra service van de kredietverstrekker. Vaak willen adviseurs je met dergelijke bezoeken extra onder druk zetten. Laat dit niet toe. Enkel als een bezoek op jouw eigen initiatief is, is dit toegestaan, anders niet. Contact met een adviseur kan eenvoudig op het kantoor van die adviseur, of andere kanalen zoals post of e-mail.

4. Word je benaderd via Telefoon?

Laat u niet overhalen. In veel gevallen zetten kredietverstrekkers callcenters in. Die bellen heel de dag rond om mensen over te halen een (extra) lening te nemen. En in veel gevallen rekenen deze “adviseurs” ook nog een bemiddelingskosten, terwijl dit is verboden.  Denk dus goed na voordat je je laat overhalen tot een dergelijke lening. Ben je vatbaar voor de vlotte babbel van deze verkopers? Je kunt je  altijd uitschrijven voor dergelijk telefoontjes via het bel-me-niet-register.

5. Kosten voor bemiddeling zijn niet toegestaan.

Het is voor aanbieders verboden om bemiddelingskosten in rekening te brengen. Doen ze dit wel? Dan is het hoogstwaarschijnlijk een malafide partij. Ga met deze partij dus geen lening aan.

Laat een reactie achter