Geld Lenen zonder BKR toetsing

Geld lenen zonder bank

Geld lenen zonder bank

Als je een negatieve registratie hebt bij het BKR te Tiel dan kan het interessant zijn om geld te lenen bij vrienden, kennissen of familie. Ook kun je ervoor kiezen om geld te lenen bij een niet bancaire instelling.
Het vertrouwen in banken is sinds de crisis erg laag daarom zijn er toch steeds meer mensen die kiezen voor een andere manier om geld te lenen
Vaak zie je in kranten advertenties van organisaties die leningen aanbieden, maar zelf geen bank zijn. Sommige van deze organisaties zijn kwaadaardig ingesteld en hebben alleen het doel om kwetsbare consumenten op te lichten.

De autoriteit financiele markten (kortweg: AFM) heeft een aantal richtlijnen waarop je moet letten bij het afsluiten van een lening bij een instelling die geen bank is.

 

  • Ga voor het afsluiten nogmaals na of je een lening ook daadwerkelijk nodig hebt. Een lening heeft namelijk grote gevolgen voor je financiële situatie. Zo ga je rente en aflossing betalen. Elke maand van de looptijd.
  • Organisaties mogen niet zomaar geld uitlenen. Het is verplicht om als geldverstekker een vergunning te hebben van het AFM. Dit kun je ook controleren bij de Autoriteit Financiële Markten
  • Betaal nooit kosten voor een lening vooraf.
  • Bij bemiddeling bij leningen mag er geen vergoeding gevraagd worden. De bemiddelaar krijgt provisie van de geldverstrekker.
  • Let op de maximale rente op jaarbasis. Die is per 1 januari 2015 14% voor consumenten leningen.

Laat een reactie achter