Geld Lenen zonder BKR toetsing

Is het mogelijk om Geld te Lenen met een BKR Codering?

Is het mogelijk om Geld te Lenen met een BKR Codering?

Een veelgestelde vraag is: “Ik heb een BKR codering, kan ik nu wel geld lenen?”. Daar is niet direct een éénduidig antwoord op te geven. In de praktijk maak het het vaak wel lastiger om geld bij een kredietverstrekker los te krijgen als je een codering bij het BKR in Tiel hebt. Er zijn ook verschillende coderingen van het BKR, niet alle coderingen zijn hetzelfde. Je krijgt een codering / registratie bij het BKR omdat je een betalingsachterstand hebt met bijvoorbeeld je creditcard.

Registratie bij het BKR

Een veel voorkomende verwarring is het verschil tussen een registratie en een codering. Een groot deel van de Nederlandse bevolking staat geregistreerd bij het BKR. Dat gebeurd al als je bijvoorbeeld een creditcard in je bezit hebt of je kan rood staan op je rekening bij de bank. Als je op tijd de rekeningen van de creditcard maatschappij betaald en regelmatig het tekort op je banksaldo aanzuivert is er niet veel aan de hand, je registratie is dan positief. Als je een positieve registratie hebt betekend dat, dat je geen betaalachterstanden heb en zonder problemen een lening kunt krijgen (uiteraard afhankelijk van je verdere financiële situatie). Heb je daarentegen wel een betaalachterstand, dan zul je codering krijgen bij het BKR. Dit heeft vaak negatieve gevolgen voor het afsluiten van een lening.

BKR Code A

Als je een Code A codering hebt bij het BKR in Tiel, is het eigenlijk onmogelijk om een lening te krijgen bij een kredietverstrekker. Code A geeft namelijk aan dat je een betalingsachterstand hebt en dat je waarschijnlijk de maandlasten niet kan dragen. De kredietverstrekker wil dan het risico niet lopen dat het geleende bedrag nooit meer terug komt.

BKR Code H

Heb je een Code H codering bij het BKR achter je naam? Dan betekend dat dat je binnen de afgelopen 5 jaar een betalingsachterstand hebt gehad, maar dat je die inmiddels niet meer hebt. De kans dat je een lening krijgt blijft alsnog klein, maar de kredietverstrekker zal op voorhand niet je aanvraag afwijzen, maar heel nauwkeurig je aanvraag controleren.

Meer kans op een lening

Als je een BKR Code H codering hebt, is het verstandig naar de bank te gaan waar je ook een betaalrekening hebt. Deze bank kan jouw inkomsten en uitgaven patroon dan nauwlettend bekijken. Daardoor kunnen ze een beter afweging maken of jij geschikt bent voor een lening.

5 Punten Waar je op moet Letten bij Geld Lenen

5 Punten Waar je op moet Letten bij Geld Lenen

Bij het afsluiten van een lening, groot of klein is het belangrijk dat je op een aantal punten goed let! Vaak hebben aanbieders Algemene Voorwaarden, belangrijk is dat je die goed doorleest zodat je gelijk ziet of het gaat om een betrouwbare krediet verlener. Natuurlijk moet je op meer dingen letten Wij hebben 5 belangrijke punten voor je op een rijtje gezet:

1. Laat je niet onder druk zetten

Een lening afsluiten is niet zomaar wat. Je gaat een overeenkomst aan, stop jezelf in de schulden. Voordat je dat doet, moet je er goed over nadenken. Kan je het geleende bedrag wel terug betalen? Ze zeggen niet voor niks “Geld Lenen kost Geld”. Je betaald rente, vaak is die rente erg hoog. Denk er dus goed over na en slaap er eens een nachtje over. Laat je vooral niet onder druk zetten en teken niet zomaar een contract.

2. Heeft de kredietverlener een vergunning?

De krediet verlener moet een vergunning hebben van de AFM of DNB. Dat is in Nederland een verplichting. Als je aanbieder of kredietverlener geen vergunning heeft is hij niet gemachtigd om jou geld te lenen. Is er geen vergunning aanwezig? Niet in zee gaan met deze kredietverstrekker!

3. Adviseur voor de deur?

Staat er ongevraagd ineens een adviseur bij je voor de deur? Dat mag dus niet. Vaak wordt dit aangeboden als extra service van de kredietverstrekker. Vaak willen adviseurs je met dergelijke bezoeken extra onder druk zetten. Laat dit niet toe. Enkel als een bezoek op jouw eigen initiatief is, is dit toegestaan, anders niet. Contact met een adviseur kan eenvoudig op het kantoor van die adviseur, of andere kanalen zoals post of e-mail.

4. Word je benaderd via Telefoon?

Laat u niet overhalen. In veel gevallen zetten kredietverstrekkers callcenters in. Die bellen heel de dag rond om mensen over te halen een (extra) lening te nemen. En in veel gevallen rekenen deze “adviseurs” ook nog een bemiddelingskosten, terwijl dit is verboden.  Denk dus goed na voordat je je laat overhalen tot een dergelijke lening. Ben je vatbaar voor de vlotte babbel van deze verkopers? Je kunt je  altijd uitschrijven voor dergelijk telefoontjes via het bel-me-niet-register.

5. Kosten voor bemiddeling zijn niet toegestaan.

Het is voor aanbieders verboden om bemiddelingskosten in rekening te brengen. Doen ze dit wel? Dan is het hoogstwaarschijnlijk een malafide partij. Ga met deze partij dus geen lening aan.

Snel Geld Lenen Zonder BKR

Snel Geld Lenen Zonder BKR

Natuurlijk krijgen we vaak de vraag “Hoe kan je snel geld lenen zonder BKR?”. Het antwoord op die vraag is erg makkelijk! Je kan heel eenvoudig een lening afsluiten op internet, online dus! Bij deze online leningen wordt vaak geen BKR toetsing gedaan. Dus als je een BKR notatie hebt en je wilt toch makkelijk en snel geld kunnen lenen zou je op internet een lening aan kunnen gaan. Belangrijk is natuurlijk om na te denken of je deze lening echt nodig hebt of bijvoorbeeld alleen maar wil om luxe spullen te kopen. Het is ontzettend moeilijk om uit de schulden van een lening te komen, bovendien hebben deze internetleningen vaak hogere kosten (rente) en staan er hoge boetes op het te laat terugbetalen van de lening. Bovendien kan je niet heel veel geld lenen online, normaliter zijn er maxima tussen de €750 en €1000.

 

Geld Lenen Zonder BKR bij familie of vriendenGeld Lenen bij Familie

Je kunt er ook voor kiezen voor Geld lenen zonder BKR bij familie of vrienden, deze doe geen BKR check en kunnen je makkelijk helpen bij het lenen van geld. Zo’n geldlening bij familie of vrienden wordt ook wel een “onderhandse lening” genoemd. Je kan het gebruiken als aanvulling op een andere lening of helemaal daarvoor in de plaats laten komen. Het is erg belangrijk dat je bij een onderhandse lening, bij familie en vrienden, degelijke en goede afspraken maakt over de hoogte van het leenbedrag, de rente die betaald gaat worden (of word het een renteloze lening?) en het terugbetalen van de lening. Dit kun je doen in de vorm van een contract dat beide partijen ondertekenen. Let er wel op dat als je een heel laag rentepercentage afspreek, de Belastingdienst je lening kan beschouwen als een schenking, hierover zal dan schenkbelasting betaald moeten worden. Als je een rente bij een familielid of vriend aangaat, let er dan goed op dat je wel instaat bent deze lening binnen de gesteld afspraken af te betalen. Anders kan het leiden tot spanningen en conflicten binnende familie of vriendschapsband.

Op Internet Geld Lenen Zonder BKR

Geld lenen op internet is erg eenvoudig. Je zult internet de beste aanbieders kunnen vergelijken, let goed op de voorwaarden die de verschillende bedrijven stellen. Stel voor jezelf eerst een aantal eisen op waaraan jíj vind dat de lening aan moet voldoen, bijvoorbeeld:

  • De hoogte van het leenbedrag
  • Het rentepercentage
  • Aflossingtermijn

Ga met deze eisen langs de websites die geldleningen verstrekken en kies voor de website die het beste matched met jouw eisen.
Het aanvragen gaat zeer eenvoudig, je zult jouw persoonlijke gegevens in moeten voeren, zodat de geldverstrekker weet aan wie ze het geld uitlenen. Bovendien zal jij je bankrekeningnummer moeten invoeren zodat je jou het geld kunnen overmaken op je bankrekening, het is dus noodzakelijk dat je beschikt over een geldige (Nederlandse) bankrekening.
Geld lenen zonder BKR is dus absoluut mogelijk, echt houdt rekening met je eigen eisen en uitgavenpatroon, zodat je later niet in de problemen kunt komen.

Leenbedrag bepalen

Een belangrijke stap bij het Geld lenen zonder BKR is het bepalen van de hoogte van het leenbedrag. Vaak stellen de geldverstrekkers op internet zelf al een limiet voor hun lening. Dit kan variëren, maar vaak ligt het limiet rond de €750. Kijk voor jezelf wat realistisch gezien handig is om te lenen, hoe meer je leent, hoe meer rente je betaald. Uiteindelijk betaal je bij een lening altijd meer geld dan dat je aan leenbedrag hebt gekregen. Dus wil je geld lenen? Kies dan alleen het noodzakelijk bedrag dat je nodig hebt.

Geld lenen zonder BKR notering, is dat mogelijk?

Een nieuwe auto, die gedroomde vakantie of die nieuwe keuken. Er zijn tal van redenen te verzinnen om geld te lenen. Geld lenen is in tijden van crisis al niet erg eenvoudig, banken houden de hand op de knip en verstrekken niet zomaar kredieten. Bij hypotheken (langlopende lening voor onroerend goed) toetsen ze je werksituatie (heb je een vast contract, met je zzp’er, werk je via een uitzendbureau etc.) en je leefsituatie (heb je kinderen, hoe zit de toekomst eruit, ben je verplicht alimentatie te betalen). Verder kijkt een bank bij het vertrekken van een krediet naar je betaalverleden. Heb je op tijd je rekeningen betaald? Ben je eerder een lening aangegaan? Kon je deze lening terugbetalen?
Wanneer je in het verleden je betalingsverplichtingen niet hebt kunnen nakomen sta je geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie. Een dergelijke registratie is doorgaans niet gunstig voor het krijgen van een nieuw krediet (geldlening).
Kan je überhaupt geld lenen met een BKR registratie? Of zijn er kreditvertrekkers die niet toetsen op een BKR registratie. Je hebt verschillende opties: Je kunt ervoor kiezen om je negatieven BKR notering ongedaan te maken, door al je schulden af te lossen. Hou er echter rekening mee dat je geruime tijd na aflossing nog wel “last” blijft houden van de negatieven BKR registratie omdat deze niet direct verdwijnd. Dit kan wel een aantal jaar duren!
Je kunt bij diverse banken eens een offerte neerleggen en daarbij de uitkomst afwachten of zij toetsen op de BKR registratie.
Er zijn een aantal externe partijen die je geld uitlenen zonder dat daar een BKR toetsing plaatsvind.
Deze partijen rekenen ofwel een hogere rente dan normaal of wel alleen afhandelingskosten, in dat geval dient de lening vaak binnen een paar dagen al afgelost te worden.