Geld Lenen zonder BKR toetsing

Is het mogelijk om Geld te Lenen met een BKR Codering?

Is het mogelijk om Geld te Lenen met een BKR Codering?

Een veelgestelde vraag is: “Ik heb een BKR codering, kan ik nu wel geld lenen?”. Daar is niet direct een éénduidig antwoord op te geven. In de praktijk maak het het vaak wel lastiger om geld bij een kredietverstrekker los te krijgen als je een codering bij het BKR in Tiel hebt. Er zijn ook verschillende coderingen van het BKR, niet alle coderingen zijn hetzelfde. Je krijgt een codering / registratie bij het BKR omdat je een betalingsachterstand hebt met bijvoorbeeld je creditcard.

Registratie bij het BKR

Een veel voorkomende verwarring is het verschil tussen een registratie en een codering. Een groot deel van de Nederlandse bevolking staat geregistreerd bij het BKR. Dat gebeurd al als je bijvoorbeeld een creditcard in je bezit hebt of je kan rood staan op je rekening bij de bank. Als je op tijd de rekeningen van de creditcard maatschappij betaald en regelmatig het tekort op je banksaldo aanzuivert is er niet veel aan de hand, je registratie is dan positief. Als je een positieve registratie hebt betekend dat, dat je geen betaalachterstanden heb en zonder problemen een lening kunt krijgen (uiteraard afhankelijk van je verdere financiële situatie). Heb je daarentegen wel een betaalachterstand, dan zul je codering krijgen bij het BKR. Dit heeft vaak negatieve gevolgen voor het afsluiten van een lening.

BKR Code A

Als je een Code A codering hebt bij het BKR in Tiel, is het eigenlijk onmogelijk om een lening te krijgen bij een kredietverstrekker. Code A geeft namelijk aan dat je een betalingsachterstand hebt en dat je waarschijnlijk de maandlasten niet kan dragen. De kredietverstrekker wil dan het risico niet lopen dat het geleende bedrag nooit meer terug komt.

BKR Code H

Heb je een Code H codering bij het BKR achter je naam? Dan betekend dat dat je binnen de afgelopen 5 jaar een betalingsachterstand hebt gehad, maar dat je die inmiddels niet meer hebt. De kans dat je een lening krijgt blijft alsnog klein, maar de kredietverstrekker zal op voorhand niet je aanvraag afwijzen, maar heel nauwkeurig je aanvraag controleren.

Meer kans op een lening

Als je een BKR Code H codering hebt, is het verstandig naar de bank te gaan waar je ook een betaalrekening hebt. Deze bank kan jouw inkomsten en uitgaven patroon dan nauwlettend bekijken. Daardoor kunnen ze een beter afweging maken of jij geschikt bent voor een lening.

Laat een reactie achter